Rouw- en verliestherapie

Het leven biedt ons de mogelijkheid om te verbinden en ergens waarde aan te toe kennen. Door ons te verbinden ontstaat echter ook de mogelijkheid tot verlies. Verliezen doen zich voor in alle levensfases van de mens en kan rouw tot gevolg hebben. Rouw is een gezonde reactie op verlies en kent verschillende verschijningsvormen. Tegelijkertijd doet een rouwproces een groot beroep op de veerkracht van een persoon. (Sociale Academie Utrecht)

Het proces van rouwverwerking is een zwaar proces. Aan de ene kant moet je erkennen dat wat geweest is tot het verleden behoort en aan de andere kant moet je verder met je toekomst. Een dubbele opdracht waarin je als rouwende op twee fronten tegelijkertijd moet werken.

Heb jij het idee dat jouw rouwproces stagneert? Dat je er niet alleen uitkomt? Dat je psychosociale problemen ontwikkelt? In dat geval kan ondersteuning van mij, als rouw-en verliestherapeute, jou verder helpen. Ik leer je om te gaan met emoties en cognities die een probleem (kunnen) vormen in het rouwproces. Ik help je je balans te hervinden en ondersteun je bij het integreren van het verlies in je leven. Welk verlies dit ook mag zijn: het afscheid moeten nemen van een dierbaar persoon, baanverlies, een miskraam, een scheiding etc.

Neem vrijblijvend contact op en zet de stap naar een nieuw begin.

Neem contact op