Over mij

Mijn naam is Ilona Lafertin en van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in het werken met volwassenen en kinderen. Waar ik eerder dacht dit te kunnen realiseren in beroepen zoals jeugdbeschermer of maatschappelijk werker merkte ik gedurende de jaren dat er door de bijkomende administratieve rompslomp er nog maar weinig tijd over bleef om echt aandachtig met mensen te werken. Terwijl dat juist hetgeen is wat mij interesseert en waar mijn kracht ligt. Ik maakte een uitstap in de luchtvaart dienstverlening waar collectieve en individuele belangenbehartiging mijn belangrijkste taken waren. Ik heb daar veel geleerd en besloot de opgedane kennis op mijn manier in te gaan zetten in de hulpverlening: met aandacht en tijd voor de mens(en) die tegenover mij zit(ten) en ervoor kiezen om geholpen te worden.

Mijn opleidingen

  • Rouw-en verliestherapie

  • Omgaan met kinderen en verlies 2018

  • SCHIPtherapie 2018

  • Kindercoach 2017

  • Toegepaste Psychologie 2009

Ik besloot om de opleiding tot Kindercoach te volgen. Al snel ontdekte ik dat ik niet “alleen” Kindercoach wilde zijn. Ik wilde mezelf specialiseren in rouw- en verliestrajecten. Voor kinderen én voor volwassenen. Zodoende besloot ik de opleiding Rouw- en verliestherapie te volgen en ondertussen mijn eigen praktijk te starten.

Verlies en rouw komen voor in alle fases van het leven en in verschillende hoedanigheid: van afscheid moeten nemen van een dierbaar persoon tot het niet meer geschikt zijn voor je baan, van kinderen van gescheiden ouders die moeten wennen aan hun nieuwe gezinssituatie tot aan gezondheidsverlies en relatieverlies. Ik begeleid je graag en goed tijdens dit proces om het verlies zo goed mogelijk te integreren in je leven.

Welke therapie is het meest geschikt voor jou?